Ultimele meciuri jucate: vezi toate rezultatele >
AMARENA - RIO
NEAMUL SEBEȘESC 1 - 8REAL MATRAX
PANZERELE 1 - 3SAMPDORIA
ALANDALA 4 - 2SIXTYNINE
BLACK & WHITE 5 - 8RONDO

Regulamentul Campionatului

 1. Jucătorii care au datorii organizatorilor sau din arbitraje nu vor mai fi legitimaţi până la plata integrală a acestora.
 2. La 3 neprezentari o echipa poate fi exclusa din campionat si inlocuita.

 3. Numărul minim de jucători cu care o echipă poate începe meciul este 4. Daca pe parcursul jocului unul dintre acesti jucatori se accidenteaza si vor ramane doar 3 atunci jocul va fi oprit si echipa respectiva va pierde meciul cu 0-3.

 4. Jucatorii care au evoluat in primele 3 etape la o echipa, nu pot fi transferati la alta echipa in aceeasi divizie decat incepand cu etapa a 9a, exceptie facandu-se doar in cazul jucatorilor unei echipe care se desfiinteaza. Nu se mai permit legitimari de jucatori la nici o echipa din campionat in ultimele 3 etape ale sezonului competitional.

 5. Primele 4 etape din tur si retur(se considera retur cand se reia campionatul in luna ianuarie) se pot face gratis legitimari de jucatori pentru orice echipa din campionat. In restul etapelor pentru orice legitimare se percepe o taxa de 5 ron/jucator.

 6. Amânarea unei partide este posibila doar cu acordul ambelor echipe, si nu in ultimele 3 etape ale campionatului. Nu se permite amanarea unei partide in ziua meciului decat in cazuri exceptionale sau cu acordul echipei adverse.

 7. Jucatorii care au 40 de ani impliniti sau sunt peste aceasta varsta pot evolua la cate o echipa din fiecare divizie, acestia nefiind considerati jucatori de divizie superioara.

 8. Echipele vor fi obligate sa suporte valoarea pagubelor produse de jucatorii proprii (maiouri rupte, vandalism in vestiare sau orice prejudiciu adus bazei sportive sau echipei adverse).

 9. Este interzisa folosirea crampoanelor turnate din plastic.
 10. Un joc oprit de arbitru pentru cazuri de forta majora (teren impracticabil, conditii atmosferice deosebite, etc.) care nu poate continua in aceiasi zi, maxim in urmatoarele 30 de minute, se va rejuca in alta zi conform hotararii organizatorilor competitiei.

 11. Predominant se va juca in 7 jucatori (6+1). Daca din diferite motive, o echipa se prezinta la ora jocului cu doar 6 jucatori (5+1) atunci si echipa adversa este obligata sa joace in acelasi sistem, insa aceasta poate sa efectueze si schimbari pe parcursul jocului. Daca la echipa care a inceput jocul in 6 jucatori mai soseste un coechipier, acesta poate evolua in meciul respectiv doar daca echipa adversa isi da acordul, urmand ca din acel moment sa se joace 7 contra 7.

 12. In lotul unei echipe este permis maxim 3 jucatori din divizii superioare. Portarul nu este considerat jucator de divizie superioara atata timp cat la echipele la care evolueaza joaca exclusiv in poarta.

 13. Daca se dovedeste ca o echipa a folosit mai mult de 3 jucatori din divizii superioare sau a folosit un jucator sau mai multi pe fals atunci aceasta echipa va pierde toate meciurile in cauza cu 0-3.

 14. Se va mentine penalitatea de la 9 m. Indiferent de numarul jucatorilor care disputa meciul, fiecarei echipe ii este permis pe repriza un numar de 5 faulturi. Incepand cu urmatoarele faulturi (6, 7, 8 etc) se va acorda pentru fiecare greseala in parte penalitatea de la 9 m.

 15. Se considera hent orice atingere a mingii cu mana, voluntara sau involuntara, si indiferent de pozitia jucatorului in teren, astfel in suprafata de pedeapsa se va acorda lovitura de la 7 m, iar in afara acesteia, lovitura libera directa. Hentul nu se considera greseala de joc.

 16.  In ceea ce priveste schimbarea de portar aceasta se poate efectua doar cand jocul este oprit.

 17. In incinta terenului de joc nu au voie sa ia loc persoane care nu fac parte din lotul echipelor care joaca meciul respectiv.

 18. Se va tine o evidenta stricta a cartonaselor si a suspendarilor.

 19. Nu este permisa la adresa arbitrului cuvinte jignitoare sau triviale. Toate se sanctioneaza cu cartonas galben, iar cei care continua cu aceste cuvinte vor primi si al doilea avertisment, fiind implicit eliminati din joc.

 20. Se sanctioneaza cu cartonas galben jocul la intimidare, faulturile repetate, injuraturile, jocul dur sau henturile intentionate (in functie de pozitia jucatorului in teren se poate acorda si cartonas rosu direct).

 21. Se sanctioneaza cu cartonas rosu lovitura fara minge, gestul nesportiv grosolan si brutal sau jucatorul care scuipa adversarul ori arbitrul.

 22. Jucatorul care loveste intentionat cu mana sau piciorul un adversar sau arbitrul primeste minim 6 etape de suspendare. Aceasta sanctiune poate fi mai mare in functie de gravitatea faptei comise si este valabila pentru toate echipele la care evolueaza jucatorul in cauza.

 23. Valoarea cartonasului galben este de 5 ron, iar a cartonasului rosu de 20 ron.

 24. Neachitarea cartonaselor dupa partida duce la suspendarea jucatorului pana la plata integrala a acestora.

 25. Primirea directa a cartonasului rosu de catre un jucator duce la suspendarea automata a acestuia pentru cel putin doua etape succesive (ex. daca ia rosu in etapa 3, atunci sta in etapele 4 si 5).

 26. Daca un jucator acumuleaza de-a lungul etapelor de campionat 6 cartonase galbene, atunci acesta este automat suspendat pentru urmatoarea etapa. Pentru 8 cartonase galbene acumulate va sta urmatoarele 2 etape succesive, pentru 10 cartonase galbene acumulate se va sta 3 etape succesive.

 27. In biroul organizatorului de la baza sportiva CMC va fi un caiet de sugestii si reclamatii, in care este permis sa se scrie opinii sau pareri care sa duca la imbunatatirea desfasurarii competitiei.  In acest caiet au voie sa scrie doar reprezentantii echipelor care se afla in campionatul Fairplay.

 28. Schimbarile de jucatori din timpul unui meci nu mai trebuie sa se efectueze pe la mijlocul terenului. Este insa obligatoriu ca jucatorul care intra in suprafata de joc sa o faca prin acelasi loc prin care a iesit jucatorul care paraseste terenul.

 29. Orice echipa inscrisa in campionatul Fairplay are dreptul pe tot parcursul desfasurarii competitiei sa isi amane 3 meciuri, iar aceste meciuri sa nu fie amanate mai mult de 3 saptamani. ( ex: daca o echipa isi amana etapa 6 atunci intr-una din etapele 7,8 sau 9 este obligata sa isi joace si meciul restanta. In caz contrar, dupa cele 3 saptamani, organizatorii competitiei au dreptul de a programa meciul in orice zi la orice ora, asta cu acceptul echipei adverse.) Aceasa regula se aplica la meciurile care se amana dupa ce au fost deja programate.

 30. Echipele au dreptul la maxim 2 jucatori legitimati in lot, iar acestia pot evolua impreuna intr-o partida ne mai fiind obligatoriu sa se schimbe intre ei. Se considera jucatori legitimati cei care evolueaza in liga 1, div. B si C precum si cei din campionatul de futsal.

 31. Daca o echipa se retrage pe parcursul campionatului, intr-una din fazele competitiei si nu are jucate macar jumatate din meciurile acelei faze(3/7) atunci toate rezultatele din faza respectiva vor fi pierdute cu 0-3. Daca echipa retrasa va avea jucate mai mult de jumatate din meciurile din faza respectiva(4/7) atunci acele meciuri jucate vor ramane cu scorul de pe teren, iar celelalte meciuri ramase din acea faza vor fi pierdute cu 0-3. Regula se aplica pentru fiecare faza in parte si este valabila pentru echipele care s-au retras din campionat si nu au fost inlocuite de alte echipe. Daca o echipa s-a retras din campionat si o alta noua a fost inscrisa in locul ei, atunci aceasta preia toate rezultatele echipei retrase.

 32. Pe durata desfasurarii campionatului Fairplay, organizatorii pot lua decizii si hotarari in functie de problemele aparute pe parcursul competitiei.

Premii

Loc 1Loc 2Loc 3Loc 4Loc 5Loc 6Loc 7
B500000000
A15001200100080050000

* Valoarea premiilor este exprimata in RON.